مراسم تکریم سال 1393
چاپ
مراسم تکریم بازنشستگان دفتر مرکزی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.
در این مراسم که به مناسبت روز خانواده و تکریم بازنشستگان در روز دوشنبه بیست و هشتم مهرماه برگزار گردید، سردار دکتر انصاری قائم مقام محترم ریاست عالی بنیاد با اشاره به تعریف مقام معظم رهبری از بازنشستگی مبنی بر اینکه "بازنشستگان، یک تغییر حالتی از عضویت پیوسته به عضویت وابسته پیدا می کنند اما حذف نمی شوند" بر ضرورت تبیین ارتباط متقابل بنیاد و بازنشستگان به عنوان اعضای وابسته تأکید کرد.
مراسم تکریم بازنشستگان بنیاد شهید و امور ایثارگران از سال 1388 در روز 25 ذی الحجه (روز خانواده و تکریم بازنشستگان) برگزار شده است و در سال 1393 نیز مراسم تکریم بازنشستگان دفتر مرکزی بنیاد از ساعت 9.30 صبح در مرکز فرهنگی سیدالشهدا ، واقع در خیابان شهید مفتح – پایین تر از میدان هفتم تیر برگزار گردید.
 
در این مراسم آقای هادی قلم نویس رییس هیأت مدیره کانون بازنشستگان بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به جایگاه احترام به سالخوردگان و بازنشستگان و علت نام گذاری روز خانواده و تکریم بازنشستگان و تاریخچه برگزاری این مراسم (از سال 1388 )، گزارشی از فعالیتهای کانون را ارائه نمود و در پایان بر ضرورت تصویب طرح تکریم بازنشستگان که دربردارنده خدمات فرهنگی و معیشتی این عزیزان است تأکید نموده و آمادگی کانون و شرکت افق مهر برای اجرای فعالیتهای قابل برون سپاری بنیاد در سطح کشور را اعلام نمود.
 
در ادامه آقای مهندس میرمرادی معاون محترم توسعه مدیریت بنیاد ضمن تجلیل از خدمات بازنشستگان بنیاد بر ضرورت ارتباط متقابل کانون و بنیاد و تقویت کانون بازنشستگان تأکید نمود.
 
سردار دکتر انصاری قائم مقام محترم ریاست عالی بنیاد نیز در این مراسم سخنرانی نمودند که با استفاده از متن منتشره در سایت ایثار، توجه شما را به آن جلب می نماید.
 
 بازنشستگی آغاز تلاشی دوباره است
قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران بر ضرورت تشکیل گروه‌های مشاورتی، مطالعاتی و تخصصی بازنشستگان برای ارتقای بهره‌وری سازمانی تأکید کرد و گفت: بازنشستگی آغاز تلاشی دوباره است. 

به گزارش "ایثار" سردار محسن انصاری در مراسم تکریم از بازنشستگان بنیاد که صبح امروز، دوشنبه 28 مهر 93 برگزار شد، ضمن تبریک این روز، بازنشستگی را آینده‌ای محتوم برای همه خواند که ورود به این مرحله از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی دراین‌باره، ادامه داد: هر سازمانی وظیفه دارد از بازنشستگان خود قدردانی و آن‌ها را تکریم کند و این قاعده برای بنیاد شهید و امور ایثارگران که بازنشستگانش عموماً فشارهای کاری دهه 60 را متحمل شده‌اند، ویژه است.

سردار انصاری در توضیح جایگاه بازنشستگی، افزود: شخصی که بازنشسته می‌شود وارد مرحله جدیدی از زندگی شده که تلقی‌های مختلفی در مورد این مرحله وجود دارد. برخی بازنشستگی را معادل با پایان تلاش و خانه‌نشینی می‌دانند اما اعتقاد من این است که بازنشستگی پایان تلاش نیست بلکه آغاز تلاشی دوباره است.

وی اظهار داشت: اگر امروز چرخ سازمان‌ها می‌چرخد به دلیل آن است که پرسنل قبلی آن سازمان و خدمات سازمانی مختلف را بنیان گذاشته‌اند و با تلاش‌های خود احیاگر ارزش‌های اخلاقی و دینی در آن سازمان بوده‌اند.

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن بیان این مطلب که همواره از بازنشستگان بنیاد به نیکی یاد می‌شود، گفت: کارکنان سازمان‌هایی مانند بنیاد که بلافاصله پس از انقلاب اسلامی تأسیس شده‌اند بازنشسته شده‌اند و یا در شرف بازنشستگی هستند. من معتقد هستم 30 سال خدمت برای بازنشستگی کم است. این رقم در کشور کره، 45 سال است و این یعنی سیستم با بهره‌وری بالا در این کشور از سرمایه‌های خود بیشتر استفاده می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: پیشکسوتان توانمندی‌های زیادی دارند و تکریم از آن‌ها صرفاً با برگزاری جلساتی ازاین‌دست، محقق نمی‌شود بلکه باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای به‌کارگیری تجربیات 30 ساله آنان که بسیار ارزشمند است، انجام شود و این کار جز توسط تشکل‌ها با رویکرد هم‌افزایی توانمندی‌ها میسر نیست.

سردار انصاری با اشاره به فعالیت‌های کانون بازنشستگان بنیاد، گفت: این کانون باید در شرایط بهتر و با وزن بیشتری کار را دنبال کند و نباید اقداماتش در سطح تهران باقی بماند. لازم است مسئولان این کانون از کانون‌های بازنشستگی سایر سازمان‌های موفق دیدن کنند و تجربیات آن‌ها را نیز به کار ببندند.

وی افزود: البته ورود به فعالیت‌های تجاری و اقتصادی بازنشستگان خوب است اما کانون بازنشستگان باید گروه‌های مشورتی، مطالعاتی و تخصصی نیز تشکیل دهد تا بازنشستگان بتوانند با حضور در شوراهای راهبردی، تجربیات خود را در قالب پیشنهاد ارائه دهند.

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: یقیناً جوانان تازه فارغ‌التحصیل شده که سر کار می‌آیند، به تجربیات گذشتگان نیاز دارند تا زمین نخورند.

وی ضمن تأکید بر این مطلب که بازنشستگان نیز در قبال جامعه و سازمان متبوعه خود وظایفی دارند، اظهار داشت: بازنشستگان حکم بیت‌المال را دارند یعنی باید تجربیات و آموخته‌های خود را به نسل‌های بعدی انتقال دهند مضاف بر اینکه شرایط بازنشستگی، امکان مطالعه و فعالیت‌های مشاوره‌ای را بیشتر فراهم می‌کند.

سردار انصاری اظهار داشت: همان‌گونه که مقام معظم رهبری در تعریف بازنشستگی فرمودند "بازنشستگی، تغییر عضویت فرد از پیوسته به وابسته است"، سازمان باید همیشه بازنشستگان را از خودش ببیند. این تعریف، خیلی از تعاریف غلط را نظیر تعریف رها شده که برای بازنشستگان نظامی مرسوم است، رد می‌کند.

وی ضمن بیان این مطلب که هر سازمانی باید مراقب وابستگان خود باشد، ادامه داد: تأمین خدمات رفاهی و بیمه برای بازنشستگان از وظایف سازمان است. ضمن اینکه ارائه خدمات طرح تأمین رفاه و معیشت کارکنان بنیاد باید به بازنشستگان نیز تسری پیدا کند.

قائم‌مقام بنیاد خطاب به بازنشستگان، گفت: امروزه تشکل‌ها و NGO ها بیشترین اثرگذاری را در عرصه‌های مختلف دارند بنابراین کانون بازنشستگان باید توسط خود شما تحکیم و مراقبت شود. همچنین مهم است که کانون‌های استان‌ها نیز فعال شده و دامنه ارتباط بین شما گسترش پیدا کند.

وی در پایان اظهار داشت: حضرت حجت الاسلام والمسلمین شهیدی دستور افزایش اندوخته صندوق کانون بازنشستگان بنیاد شهید و امور ایثارگران و تسهیل اعطای وام به متقاضیان را داده اند.

مراسم با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر و صرف ناهار و اهداء هدیه خاتمه یافت.